Адрес: Украина пгт.Лужаны Кицманський р-н Черновицкая обл.
Рейтинг: 1009
Re: Земляника садовая, земклуника.
Цитата:
Сообщение от Anjey
Уважаемые Знатоки, подскажите, пожалуйста, что за хворь напала на мои ягодки? Фото в студию...
Думал, что это последствия града, но такой узор не на всех сортах и в основном на двух- и трехлетних кустах.
Якраз коли у Вас падав град я повертався автомобілем з відрядження зі Львова. Дуже переживав чи в нас не пройшов град. Но Богу дякувати мій край минув. Викладіть фото і наші профісіонали, дадуть Вам пораду.
Думал, что это последствия града, но такой узор не на всех сортах и в основном на двух- и трехлетних кустах.
Андрію, доброго ранку.
Є лише якісь загальні поради, що вже не раз тут на форумі наводились. Що б то не було, для хімії не час. Найураженіше листя варто просто обірвати та якось утилізувати. Якщо є такі кущики, що зовсім ніякі, то їх повністю удалити. Далі від шкідників (є такі, що вигризають діри в листях - бачив таке у себе)я би обробив Актофітом - термін очікування 2 дні. Якщо плямистості - то хоча б марганцовкою (гірше не буде) або щось типу Фітоспорина. Франківський КОЗ усе це продає.
Ну і завжди є привід для оптимізму: Суниця дуже живуча! Її не так легко загробити!