форум-виноград
Сайт ФорумМагазин Дневники Регистрация Справка Календарь Пользователи Все альбомы Все разделы прочитаны

Вернуться   форум-виноград > Дневники > Игорь В. Заика

Оценить эту запись

Вино-2010. Біле сухе. 1

Запись от Игорь В. Заика размещена 23.08.2010 в 11:39

Нарешті настав час першого вина у новій винарні. Ця честь випала білому сухому з Біанки.

Так виноград їде на місце з виноградника (регіон Кривого Рогу):



Кондиції винограду: цукор 23...24; кислота 8,2...8,8; рН 3,8. Виноград відбірний, місцями навіть підв'ялений, не дуже соковитий.
Подрібленя винограду за допомогою саморобного грібневідділювача:



Таке от сусло (з м'язгою) вийшло:



А це сухий залишок з 200кг винограду:



Тече майбутнє Січеславське Біле сухе врожаю 2010:





До речі, коли дріжджі тільки починають свою роботу, поки алкоголю там лічені відсотки і він не забиває все на світі, сусло має ні з чим незрівняний аромат: легкий, свіжого винограду, ржаної хлібної корочки, квітів... Особливо коли ніс у бак під марлю занурити!

Технологічна карта для тих, хто цікавиться:

1. Подрібленя, 210кг винограду, розраховував на 180л сусла з м'язгою (факт 165). Піросульфіт 1,5г/дал. Зробив розчин 27г/150мл, і при подріблені на кожен ящик (всього їх 15) набирав шприцем по 10мл розчину і зрошував ягоди у бункері подрібнювача.
2. У бак, де сусло буде освітлюватися, вносив (також частками з перемішуванням) фермент НС. Витримка з ферментом 8 годин (треба було 4...6, але заспав...).
4. Відпрессовка.
5. Відстій (освітленя) 6 годин, зняття з осаду. Вийшло 105л сусла.
6. Інокуляція дріжджями Д47 разом з активатором Go-Ferm згідно з інструкціями.
7. Через 3 дні внесу живлення для дріжджів FERMAID E.
8. Перші 3 дні температура у винарні +24, після внесення живлення буде знижена до +21, через день ще до +17.
Размещено в Без категории
Просмотров 1434 Комментарии 4
Всего комментариев 4

Комментарии

  1. New Comment
    Аватар для biomaster
    А чому НС? з настоюванням на м'яззі? Чи ти Cuvee Blanc притримав на щось інше???. До речі ти нічого не сказав про стан жмиху (і кісточки також), та про те, СКІЛЬКИ ОСАДУ ти отримав і як намагався його прфільтрувати

    До речі вихід по м'яззі 65,62% ( на сусло)
    виноград/м'язга 76,2% (щось дууууже жирні гребені вийшли)
    виноград/сусло 50%
    Запись от biomaster размещена 23.08.2010 в 15:37 biomaster вне форума
  2. New Comment
    Аватар для Игорь В. Заика
    Цитата:
    А чому НС? з настоюванням на м'яззі? Чи ти Cuvee Blanc притримав на щось інше???
    А по Вашій, пане Ярослав, рекомендації.
    Кюве Блан піде на біле мускатне.
    Цитата:
    До речі ти нічого не сказав про стан жмиху (і кісточки також), та про те, СКІЛЬКИ ОСАДУ ти отримав і як намагався його прфільтрувати
    Жмих? А що жмих... Півпресу вичавлював, а потім зупинявся: заради 1...2 літрів крутити прес з перекурами півтори години якось не хотілося.
    Кісточка? Так а що? То ж для червоного вина треба на неї дивитися, а тут на що дивитись? Спіла - це да.
    Каюся, не розповів епопею про сування вафельної тканини в Коломбо, коли неосвітленого соку відра два-три хотів профільтрувати (жалко виливати), але як згадаю, аж колотить: півдня згаяв.
    Друзі! Застосовуйте в фільтрах тільки сертифікований фільтр-картон!

    В кінці кінців, врятувала банальна марля в два шари, натягнута на тазик. Через неї сікісь-накісь профільтрував... Осаду літрів 5 вилив, досить густого. Як водоемульсійна фарба...
    Цитата:
    До речі вихід по м'яззі 65,62% (на сусло)
    виноград/м'язга 76,2% (щось дууууже жирні гребені вийшли)
    виноград/сусло 50%
    Сам дивуюся. До речі, помилився, 165 а не 160л сусла з м'язгою було. Переправив вище.
    Ну по масі я не знаю, по об'єму - 165 літрів сусла з м'язгою, з 210кг винограду. Гребенів явно не 45кг, десь до 20-ти, виходить, або м'язга така важка, або там не 210кг було... Але це малоімовірно.
    До речі, багато було заізюмленого винограду, може, за рахунок цього вихід такий низький. Не знаю.
    Запись от Игорь В. Заика размещена 23.08.2010 в 16:10 Игорь В. Заика вне форума
  3. New Comment
    Хотілося б роздивитися краще конструкцію дробарки-гребневідділювача. Бачу що реально ефективна штука.
    Запись от Шева размещена 25.08.2010 в 11:50 Шева вне форума
  4. New Comment
    А ми всі надіялись що ви Подарок Магарача купите:(і потім нам розкажете про перспективу виноробства з цього сорту,а Ви Б"янку прикупили......
    Запись от sania размещена 25.08.2010 в 12:49 sania вне форума
 

Регистрация | Справка | Правила форума | Метки тем | Руководство форума | Обратная связь.
© форум-виноград, при перепечатке и цитировании активная гиперссылка обязательна | Powered by vBulletin® Copyright ©2000-2019, Jelsoft Enterprises Ltd.