форум-виноград
Сайт ФорумМагазин Дневники Регистрация Справка Календарь Пользователи Все альбомы Все разделы прочитаны

Вернуться   форум-виноград > Дневники > Игорь В. Заика

Оценить эту запись

Вино-2010. Мозаїка 1.

Запись от Игорь В. Заика размещена 14.09.2010 в 22:46

Отакий от Мускат білий приїхав до мене:



Жовтенький, чистенький, грона до півкіла.

Чалим з мішком:



Чабаненку респект!

"Нє каждий дєнь мальчішкам удается красіть забори!" (с):



Юра, любитель вина, вирішив прийняти участь в вініфікації.

Дуже цікава процедура - делестаж. Ллється майбутнє вино "Мускат гамбурзький - 2010":



А оце при другому делестажу стільки кісточки відокремилося:



При третьому і четвертому - стільки ж.
Кісточці - бій!

Далі буде.
Размещено в Без категории
Просмотров 889 Комментарии 4
Всего комментариев 4

Комментарии

  1. New Comment
    Аватар для hatman
    Пане Ігор! На який час Ви розділяєте сусло від шапки? З тією помпочкою можна робити і ремонтажі, відкритий і закритий. Не пробували?
    Запись от hatman размещена 14.09.2010 в 23:27 hatman вне форума
  2. New Comment
    Аватар для Иультин
    Особисто я - у захваті.
    Ігоре Володмировичу,дозвольте два запитання:
    1.Скільки часу оптимально має пройти між двома операціями: Внесенням піросульфіту калію та Інокуляцією?
    2.Між Внесенням дріжджів та постановкою під затвір теж має бути пауза? Яка саме?
    Із повагою
    Володимир.
    Запись от Иультин размещена 15.09.2010 в 12:39 Иультин вне форума
  3. New Comment
    Аватар для biomaster
    Цитата:
    З тією помпочкою можна робити і ремонтажі, відкритий і закритий. Не пробували?
    Делестаж - це хитро..... мудрий ремонтаж.
    Запись от biomaster размещена 15.09.2010 в 15:47 biomaster вне форума
  4. New Comment
    Аватар для Игорь В. Заика
    2 hatman
    По правилам делестажу: на годину-півтори.

    2 Иультин
    Ну і запитання...
    1. Якщо по червоному способу - можна відразу. Якщо по білому - залежить від часу, який Ви бажаєте настоювати м'язгу + часу на освітлення сусла після відпресовки...
    2. Під затвор сусло ставлять рідко відразу, хіба що сорти, схильні до окисленя при білому способі, деякий час воно бродить на открито. Який - обумовлено багатьма факторами, знову залежить білий/червоний спосіб, кондиції сусла, температура і т.ін.
    Не ображайтеся, але на Ваші питання немає простих відповідей. Це ціла наука.
    Краще Вам почитати Форум і якусь спеціалізовану літературу. Заїдьте до мене з флешкою, скину книжку Щедрова. Там з доступною для американців простотою описується необхідне.
    Запись от Игорь В. Заика размещена 15.09.2010 в 20:21 Игорь В. Заика вне форума
 

Регистрация | Справка | Правила форума | Метки тем | Руководство форума | Обратная связь.
© форум-виноград, при перепечатке и цитировании активная гиперссылка обязательна | Powered by vBulletin® Copyright ©2000-2019, Jelsoft Enterprises Ltd.