форум-виноград
Сайт ФорумМагазин Дневники Регистрация Справка Календарь Пользователи Все альбомы Все разделы прочитаны

Вернуться   форум-виноград > Дневники > Игорь В. Заика

Оценить эту запись

Вино-2010. Мозаїка 4.

Запись от Игорь В. Заика размещена 27.09.2010 в 09:24

Прийняв і переробив Каберне совіньон.
Красивий:



Кондіції уточнені 21/6. Кислоти малувато, прийдеться додавати винну кислоту, до 2г/л. Та і Мерло не вражає кислотою. А от Піно нуар навпаки, трішки кислувате. Поки що.

Для Каберне звільняв ферментатор від Мерло. Відпресував Мерло, за компанію і Піно нуар:



жмих здав на переробку, сусло перекачав знайомим шляхом:



Після перекачки щось не хоче булькати - немає стадії тихого бродіння.
Час мацерації по 7 днів. Що Піно, що Мерло.
Зараз стоїть під затворами, чекає ЯМБ. Може, дочекається? В Піно, щоб не скучно було чекати, сипнув залишки дубової щепки, десь 10г на 80л. На смак навряд чі відчутно вплине, але ЯМБ може активізувати. Темпертура у винарні 18...19 градусів.
Размещено в Без категории
Просмотров 981 Комментарии 2
Всего комментариев 2

Комментарии

  1. New Comment
    Аватар для Gennadiy 1975
    Игорь Владимирович, здравствуйте! А на каких ЧКД сбраживали Мерло и Каберне-Совиньон? (если это не коммерческая тайна)
    Запись от Gennadiy 1975 размещена 27.09.2010 в 10:21 Gennadiy 1975 вне форума
  2. New Comment
    Аватар для Игорь В. Заика
    Мерло - на 71В, Каберне совіньон - на Д254.
    Запись от Игорь В. Заика размещена 27.09.2010 в 10:26 Игорь В. Заика вне форума
 

Регистрация | Справка | Правила форума | Метки тем | Руководство форума | Обратная связь.
© форум-виноград, при перепечатке и цитировании активная гиперссылка обязательна | Powered by vBulletin® Copyright ©2000-2019, Jelsoft Enterprises Ltd.