19 апреля посадил два саженца ежевики сорта Бжезина в 5-ти литровые контейнеры. Саженцы были in-vitro, привезенные в ноябре 2016 года и презимовавшие в подвале, высотой 25-30 см.
В один контейнер в субстрат добавил 15 грамм Базакота 6М плюс и 7 грамм PgMix.
Второй контейнер остался контрольным. Только торфяной субстрат Универсальный от Глинкаторф.
Оба контейнера поставил в дальний угол сада под капельный полив и благополучно забыл. А вчера зарослях крапивы контейнеры обнаружил .
Саженец с подкормкой имеет побеги до 2.5 метров, контрольный экземпляр едва дотягивает до 1.2 метра.
Не догадался сфотографировать корневую систему
А Базакот давал в Универсальный субстрат или пустой?
19 апреля посадил два саженца ежевики сорта Бжезина в 5-ти литровые контейнеры. Саженцы были in-vitro, привезенные в ноябре 2016 года и презимовавшие в подвале, высотой 25-30 см.
Второй контейнер остался контрольным. Только торфяной субстрат Универсальный от Глинкаторф.
Оба контейнера поставил в дальний угол сада под капельный полив и благополучно забыл. А вчера зарослях крапивы контейнеры обнаружил .
Саженец с подкормкой имеет побеги до 2.5 метров, контрольный экземпляр едва дотягивает до 1.2 метра.
Хочу заказать GroGreen 8-17-41 + ME , можно ли ею сейчас подкармливать ремы во время плодоношения или нужна другая формула ? И как вообще это удобрение ?
Доброго дня, поділюся своїм випадковим досвідом, що отримав цього року при вирощуванні ожини, можливо комусь буде цікаво.
Є в мене невелика ділянка, яка під час будівництва будинку використовувалася, як яма для гасіння вапна, згодом була засипана річковим гравієм в перемішку з піском, тобто про вирощування будь-чого на ній мова не шла, використовували ми її для викидання бур'янів з квітників, оппалих яблук, та сміття з кролятників ( послід кроликів в перемішку з соломою), на весні сусідка дала мамі викопаний 2 річний обрізаний саджанець висотою 15см., от мама і втикнула його на тій ділянці 20 см. від бетону на якому соїть паркан, я до цього поставився скептично, оскільки крім всього вищеперерахованого, там щей пряме світло сонця попадає тільки до обіду ( далі падає тінь від будинку) і яке було моє здивування, коли почав рости цей саджанець. Станом на початок вересня в нього було 2 великих відростки довжиною 4+метра, та кілька менших. Отже висновок такий, гарного проростання саджанців в сільській місцевості можна досягнути і шляхом заправляння грунту всім доступних підручних засобів, без будь-якої дорогої хімії. Про врожайність можна буде говорити вже на наступний рік. Однак на 15 сантиметровому відростку була китиця плодів, по величині були навіть більшими ніж в сусідки, смак такий самий.
----------
Є багато попілу (сусідського) після спалювання бур'янів, листя та гілок, та маю насадження малини. Як краще поступити з тим попелом і коли? Буду вдячний за провірені поради.
Є багато попілу (сусідського) після спалювання бур'янів, листя та гілок, та маю насадження малини. Як краще поступити з тим попелом і коли? Буду вдячний за провірені поради.
Сухий попіл збирайте в п/е мішки. Використовувати будете в наступному сезоні.