Довідка |
Календар |
![]() |
#1 | ||
|
|||
Заблокирован
Реєстрація: 04.07.2014
Адреса: Київська обл. 50,4° ПнШ
Повідомлень: 425
Репутація: 1407
|
Волею долі я сьогодні потрапив на один цікавий сайт чилійського виробника вин http://www.delpedregalfamilywines.com/home.html
і там я знайшов досить детальну та цікаву інформацію стосовно того як вони роблять вино і що у них виходить включаючи тип грунту, час настоювання на меззі і кінцеву кислотність. Я робив висновки на прикладі сорту каберне савінйон, вони випускають три різих вина однієї серії http://g7wines.com/pdf/fichas%20tecn...CAB%202013.pdf Саме просте, посадки на глибоких грунтах тому виноград росте певно з більшою нагрузкою і визріває не докінця. Його трохи розбавляють, і отримують кислотність 3,27 г/л, притому що настоюється воно на меззі 15 днів що теж сприяє тому що трохи менше кислоти попадає зі шкірки від ягоди некращої якості у вино. http://g7wines.com/pdf/fichas%20tecn...CAB%202012.pdf Середне по якості вино, написано що різна глибина грунту, але кислотність у вина вийшла 5,26г/л, притому що настоювали його на меззі 25 днів і розбавляли напевно менше ніж перше, з цього можна зробити висновок що якгода теж не встигла набрати кращих кондицій і в ній залишилася зайва кислота, яка в кращих умовах мала б перетворитися на вяжучі речовини і все те що люди цінують у вині окрім цукру-спирту. http://g7wines.com/pdf/fichas%20tecn...CAB%202011.pdf Ну і трете вино, вироблене на суглинку, але напевно за умови того що у кущів була не велика нагрузка, і загалом кущі були з більш зразкових ділянок які займають більшу площу, але дають меньше кілограм винограду з гектару, а глина не дає рослинам втягувати воду з азотом з грунту у час дозрівання і вони досягають кращого визрівання ягоди до холодів, і тому зарахунок того що у ягоді максимально добре відбулися усі процеси дозрівання вдалося отримати кислотність 3,48г/л. недивлячись на те що настоювання на меззі відбувалося цілих 30 днів і напевно що його не розбавляли більше за інші, і практично точно можна сказати що це вино має увесь необхідний букет речовин який понен бути у кращому вині і загалом принципово кращих вин ніж вина такого типу просто не існує. Наче все. ![]() ![]() ---------- Ще по цих двох винах http://www.avesdelsurwines.com/pdf/f...02013%20SC.pdf http://www.avesdelsurwines.com/pdf/f...02013%20SC.pdf Можна побачити що настоювання на меззі, дає певну різницю в кінцевій кислотності, тільки точно не відомо чи виноград був однієї якості, але напевно що якщо був кращий і менш кислотний виноград, то його точно пустили саме на червоне, а не на рожеве вино у якого кінцева кислотність всеодно нижча. |
||
![]() |
Відповідь |
|
|
![]() |
||||
Тема | Розділ | |||
Заснування свята виноградарів та виноробів | Різне-виноград |