Виноробство Вино, виноробство - домашнє, гаражне, промислове

Відповідь
Опції теми
Не прочитано 15.01.2015, 00:09 #1
VinogradK VinogradK поза форумом
Заблокирован
 
Реєстрація: 04.07.2014
Адреса: Київська обл. 50,4° ПнШ
Повідомлень: 425
Репутація: 1407
VinogradK VinogradK поза форумом
Заблокирован
 
Реєстрація: 04.07.2014
Адреса: Київська обл. 50,4° ПнШ
Повідомлень: 425
Репутація: 1407
За замовчуванням Досвід чилійських виноробів

Волею долі я сьогодні потрапив на один цікавий сайт чилійського виробника вин http://www.delpedregalfamilywines.com/home.html
і там я знайшов досить детальну та цікаву інформацію стосовно того як вони роблять вино і що у них виходить включаючи тип грунту, час настоювання на меззі і кінцеву кислотність. Я робив висновки на прикладі сорту каберне савінйон, вони випускають три різих вина однієї серії

http://g7wines.com/pdf/fichas%20tecn...CAB%202013.pdf
Саме просте, посадки на глибоких грунтах тому виноград росте певно з більшою нагрузкою і визріває не докінця. Його трохи розбавляють, і отримують кислотність 3,27 г/л, притому що настоюється воно на меззі 15 днів що теж сприяє тому що трохи менше кислоти попадає зі шкірки від ягоди некращої якості у вино.

http://g7wines.com/pdf/fichas%20tecn...CAB%202012.pdf
Середне по якості вино, написано що різна глибина грунту, але кислотність у вина вийшла 5,26г/л, притому що настоювали його на меззі 25 днів і розбавляли напевно менше ніж перше, з цього можна зробити висновок що якгода теж не встигла набрати кращих кондицій і в ній залишилася зайва кислота, яка в кращих умовах мала б перетворитися на вяжучі речовини і все те що люди цінують у вині окрім цукру-спирту.

http://g7wines.com/pdf/fichas%20tecn...CAB%202011.pdf
Ну і трете вино, вироблене на суглинку, але напевно за умови того що у кущів була не велика нагрузка, і загалом кущі були з більш зразкових ділянок які займають більшу площу, але дають меньше кілограм винограду з гектару, а глина не дає рослинам втягувати воду з азотом з грунту у час дозрівання і вони досягають кращого визрівання ягоди до холодів, і тому зарахунок того що у ягоді максимально добре відбулися усі процеси дозрівання вдалося отримати кислотність 3,48г/л. недивлячись на те що настоювання на меззі відбувалося цілих 30 днів і напевно що його не розбавляли більше за інші, і практично точно можна сказати що це вино має увесь необхідний букет речовин який понен бути у кращому вині і загалом принципово кращих вин ніж вина такого типу просто не існує.

Наче все.

----------

Ще по цих двох винах

http://www.avesdelsurwines.com/pdf/f...02013%20SC.pdf

http://www.avesdelsurwines.com/pdf/f...02013%20SC.pdf

Можна побачити що настоювання на меззі, дає певну різницю в кінцевій кислотності, тільки точно не відомо чи виноград був однієї якості, але напевно що якщо був кращий і менш кислотний виноград, то його точно пустили саме на червоне, а не на рожеве вино у якого кінцева кислотність всеодно нижча.
VinogradK поза форумом  
Відповідь


Ваші права у розділі
Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати у темах
Ви не можете прикріплювати вкладення
Ви не можете редагувати свої повідомлення

BB коди Вкл.
Смайли Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Викл.


Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останнє повідомлення
Заснування свята виноградарів та виноробів Kyiv Різне-виноград 16 23.09.2018 13:18


| Довідка | Правила форума | Теги тем | Керівництво форуму | Зворотній зв'язок.
© форум-виноград, при передруку та цитуванні активне гіперпосилання обов'язкове | Powered by vBulletin® Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

 


vBulletin Optimisation by vB Optimise.