Довідка |
Календар |
|
Питання новачків Задавайте тут будь-які питання щодо винограду, виноградарства, виноробства, якщо на форумі немає відповіді на Ваше запитання (користуйтесь пошуком та навігацією) - Вам обов'язково дадуть відповідь. |
Відповідь |
Опції теми |
![]() |
#1 | ||
|
|||
Новачок
Адреса: Тернополь
Репутація: 79
|
Дорогие форумчане, подскажите, какие сорта винограда хорошо бы посадить, к примеру, на Тернопольщине.
|
||
![]() |
![]() |
#2 | |||
|
||||
Приходько Александр
|
Здравствуйте, смотрите тему "Сорта Киевщины!" А вообще можно пробовать практически все ранние и ранне-средние. Единственный момент, учтите что у Вас более влажный климат, вегетация будет затягиваться, а так же не стоит садить сорта склонный к растрескиванию. Посадите Тимур, Элегант сверхранний, Лору, Аркадию, Восторг, Кодрянку. Будете с урожаем.
2 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#3 | ||
|
|||
Новачок
|
Спасибо вам за советы! Климат действительно влажный. А в том районе, где мы живем, вообще, как в Лондоне,сплошной туман. Хотя, наш новый сосед на другом,правда, масиве имеет красивые виноградники. Угощал вином домашним, было немного молодоватое, но цвет, букет просто прелестью Правда,выведать у него что-то практически невозможно. Такие уж они эти галичане - загадочные и гоноровые!
|
||
![]() |
![]() |
#4 | |||
|
||||
Член Клуба виноградарей и садоводов
Адреса: Петро Шляпський м.Тернопіль
Записів у блозі: 1
Репутація: 9258
|
Цитата:
![]() |
#5 | ||
|
|||
Новачок
|
Сиджу й чекаю! Думаю, хоч у такий спосіб когось місцевого знайду. Чекаю ваших порад - своя сорочка ближча до тіла. А якщо чесно, я не з цього славного краю, тому маю з чим порівнювати. А про гонор і загадковість - не ображайтеся - це як місцева панацея від усіх хвороб. І це зовсім не закид, а компіман!
|
||
![]() |
Користувач сказав дякую: |
![]() |
#6 | ||
|
|||
Прибув
Адреса: тернопіль
Репутація: 11
|
А у мене себе непогано показов Зодіак, навіть без прикривання на зиму - хоча виноградарі з закарпаття де я його придбав казали що нічого не вийде. Сорта накшталт Ізабелла (лідія)помалу викорінюю хоча як підщепа для зеленої окуліровки (поки що експеремент) нп стадії приживання показали себе не погано.
|
||
![]() |
![]() |
#7 | |||
|
||||
Авторитет
Адреса: Івано Франківська обл
Записів у блозі: 1
Репутація: 18762
|
Думаю, що на форумі за професійними порадами Ви можете звернутись до Богдана Павлія чи до Бориса Галицького. Дуже доброзичливі пани і вирощують виноград професійно. Край у нас не виноградний, не в Закарпатті Живемо, отж і виноградарів досвідчених мало. Але якщо нарід в Москві та Уфі виноград вирощує...
Відповідь |
|
|
![]() |
||||
Тема | Розділ | |||
Вина України (Wines of Ukraine) | Вина Украины | |||
Темноягідний виноград на арку для півночі України | Питання новачків | |||
Промышленные виноградники Украины | Виноградники | |||
Перспективы северного виноградарства Украины | Північне виноградарство | |||
Экспорт винограда из Украины | Різне-виноград |