Довідка |
Календар |
![]() |
#1 | |||
|
||||
Авторитет
Адреса: Україна, м. Черкаси
Репутація: 7330
|
Альстар (All Star) – сорт персика средне-позднего срока созревания американской селекции. Получен сорт в Нью Джерси, США. Синоним сорта Stellar. В серию Стеллар входит 11 сортов. Это серия улучшенных сортов, адаптированных к более холодному климату и обладающих качествами, необходимыми в условиях жесткой конкуренции рынков.
Оригинатор: Джим Фрайдей. Дерево средне- или сильнорослое. Плоды крупные, массой (200-250г.), мах – (350г.), шаровидной формы. Кожица средней толщины, ярко-желтая, покрыта штриховатым карминово-красным румянцем на 60-70% поверхности плода. Опушение среднее. Мякоть желтая, возле косточки с красными прожилками, слабоволокнистая, средней плотности, сочная, сладкая с кислинкой, отличного вкуса. По вкусу напоминает сорта Роял. Косточка хорошо отделяется от мякоти. Урожайность выше средней. Созревают плоды - 20-30 августа. Плоды склонны к осыпанию. Хранятся в холодильнике 10-15 дней. Зимостойкость выше средней. Устойчивость к курчавости листьев выше средней. Поражается клястероспориозом средне. Товарность и транспортабельность плодов высокие. Промышленный сорт. Совместим с подвоем жердель. |
|||
![]() |
3 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#2 | ||
|
|||
Освоївся
Репутація: 221
|
Осінню 2020 посадив чотири дерева песика AllStar біля Львова. На підщепі манчжурка.
Поки що жодних проблем не було. Так само як і сильних морозів зимою. Вітер і зливи не заставили дерево скидати плоди. По хворобах дуже гарно себе веде. Стійкість до курчавості і клястероспоріозу вища як в PF-23 i PF-24. Перші сигналки зібрав 18 серпня 2022р. Тільки я його не проріджував в травні. Не знаю чому, але не прорідив. Як результат маю дуже дрібні персики. На 18 серпня з 4 дерев впало 3 песики, 2 підгнило на дереві, більшість в технічній спілості. Плоди середньою вагою 85-95 грам. З чотирьох дерев було пів ящика персиків — десь 2-3 кг. Кісточки вагою 4-5 грам. Шкірка відділяється шикарно. Кісточка також без проблем. Колір плодів чудесний — такі червоні, якби горіли. Багрянцем покрито від 2/3 плоду до цілого. Мякоть жовта і щільна. Сік є, але PF-23 більш соковитий. Коли кусаю PF-23, то сік лиється на штани, а в AllStar — тільки по руках стікає. Можу додати, що шкірку на смак не чути — тонка і ніжна. Підсумовуючи, стікість до хвороб шикарна, смак пристойний, якщо на наступний рік отримаю гарні плоди по 150 грам, то це хороший персик. Короче, проріджувати треба. |
||
![]() |
8 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#3 | ||
|
|||
Освоївся
|
Персик сорту AllStar, урожай 2023, біля Львова. Прищеплений на манчжурці. Цього року вже гарно проріджений і не сигналки.
Плоди дуже гарні і досить одномірні (250-300 гр). Чудового кармінового кольору. Значно солодші за PF-23 і так само ароматні. Дуже соковиті з бомбезним смаком. Кісточка легко відстає і досить дрібна. Опушення середнє. Шкірка відстає як у всіх персиків. На відміну від минулого року, в мене не виникає бажання їсти шкірку. Шкірка їстівна і смачна. Перед збором урожаю був легенький град. Плоди на деревах не були побиті. І вмятин від граду не помітно. Жоден персик не впав. Оті два, що підгнили і впали ще тиждень тому не рахуються. Тепер про особливості сорту. 20 серпня персики були ще деревяні, а 24 серпня - вже перестиглі. Той же PF-23 довше висить на дереві і не перестигає. Перестиглі плоди в звичайному пластиковому ящику потовклись після 15 км дороги. Було дуже неприємно. В сусідньому ящику PF-23 нормально доїхав. Як для мене – AllStar ідеальний сорт персика на кінець серпня для львівщини. Розмір, колір і смак повністю компенсують особливості достигання і транспортування. |
||
![]() |
7 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#4 | ||
|
|||
Освоївся
|
Сьогодні зібрав урожай персиків AllStar.
Дещо збігається з 2023 роком. Так само 2 персики піхопили якусь гниль. І так само за тиждень до збору вони були деревяні, а тепер -- переспілі. Дуже погано зриваються з гілки -- залишаються вмятини. Цього року плоди вийшли трохи різнокаліберні і не надто червоні. Вага 200-250 грам. Було декілька дрібних і пару гігантів. Напевно дається взнаки холодний червень. З явних плюсів сорту -- морозостійкість. Вони чудесно витримали Великодній сніг і весняні приморозки. Мені подобається урожайність сорту, колір і смак плодів. Приємна стійкість до курчавості. Хочеться більше соку і кращу транспортабельність. |
||
![]() |
Користувач сказав дякую: |