Довідка |
Календар |
![]() |
#1 | |||
|
||||
Авторитет
Реєстрація: 05.11.2011
Адреса: Україна, м. Черкаси
Повідомлень: 1,010
Репутація: 7330
|
Флавор Супріме (Flavor Supreme) – плуот, (Pluot) = (слива x абрикос) x слива = 25% абрикос + 75% слива, ранньо-середнього терміну дозрівання американської селекції. Отримано сорт в компанії Зайгер Генетікс (Zaiger Genetics) в 1988 році. В перекладі – «Найвищий смак»
Селекціонер: Флойд Зайгер. Дерево середньоросле, формує кулясту, трішки розлогу, компактну крону. Плоди середнього розміру і великі, масою (60-80г.), кулястої або широко-овальної форми. Шкірочка гладенька, тоненька, оливково-зелена (зеленувато-сіра) з бордовими плямами по всій поверхні плоду. Мякоть яскраво насиченого червоного відтінку, середньої щільності, ніжна, соковита, ароматна, солодка з легкою кислинкою, з незвичайним насиченим смаком, гарного смаку. Цукор Брікс – 17-19. Кісточка маленька, від м’якоті відокремлюється гарно. Самобезплідний сорт. Найкращі запилювачі: Даппл Данді, Флавор Квін, Санта Роза, Шіро, Бірікокколо Гігант, Блек Амбер, Блек Сплендор. Цвіте в ранні терміни. Швидкоплідний сорт. Вступає в пору плодоношення на 3-4-й рік після посадки в сад. Врожайність висока. Дозрівають плоди – 20 липня. Зберігаються плоди в холодильнику – 2 тижні. Зимостійкість вища за середню. Стійкість до грибкових хвороб вища за середню. Товарність плодів висока. Транспортабельність плодів середня. Вживаються плоди у свіжому вигляді, а також в кулінарії, консервуванні, для заморозки. |
|||
![]() |
11 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#2 | ||
|
|||
Старожил
Реєстрація: 12.07.2020
Адреса: Дніпропетровська область
Повідомлень: 880
Репутація: 7035
|
Потрібні обов'язкові обробки від плодожерки та гнилі, бо залишитесь без врожаю. Минулого року було сигнальне плодоношення. Мабуть, зарано зірвала, ще на початку липня, чи мало вилежались, бо як на мене, були кислі. Розмір невеликий, м'якуш соковита, темно-червона, шкірка дивна, буро-зелена з плямами, не така, як в дапл денді, більш темна. Чекаю наступного року, щоб нарешті розпробувати.
|
||
![]() |
10 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#3 | |||
|
||||
Авторитет
Реєстрація: 05.11.2011
Адреса: Україна, м. Черкаси
Повідомлень: 1,010
Репутація: 7330
|
Без обробки хімічними препаратами від гнилів плодів цей сорт диплоїдної сливи, а також інших диплоїдних слив, повноцінний врожай виростити неможливо. Погніють, обсипляться, залишаться лише поодиночні плоди. В себе в саду стараюся поменьше використовувати різну хімію.
|
|||
![]() |
12 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#4 | |||
|
||||
Місцевий
Реєстрація: 18.03.2015
Адреса: Полтава
Повідомлень: 251
Репутація: 959
|
Добра сливка. Були перші сигналки, величенькі по розміру і дуже смачні , хоть і з`їли їх ще трохи зеленкуватими
![]() |
|||
![]() |
9 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#5 | ||
|
|||
Подаючий надії
Реєстрація: 07.05.2023
Адреса: Харьков
Повідомлень: 81
Репутація: 354
|
Цитата:
Бо щось пішли слухи, що в Україні ні в кого немає справжнього флавор супріме, окрім одного колекціонера з Полтавщини.. |
||
![]() |
3 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#6 | ||
|
|||
Авторитет
Реєстрація: 20.02.2014
Адреса: Сион, Иудея
Повідомлень: 1,049
Репутація: 5647
|
А, хто цей колекціонер?
__________________
Легче находятся такие люди, которые добровольно идут на смерть, чем такие, которые терпеливо переносят боль. (Гай Юлий Цезарь) |
||
![]() |
Користувач сказав дякую: |
![]() |
#7 | ||
|
|||
Старожил
Реєстрація: 12.07.2020
Адреса: Дніпропетровська область
Повідомлень: 880
Репутація: 7035
|
Цитата:
Хоча, хто його знає, може існує й ще щось, схоже за усіма параметрами?
__________________
З повагою - Тамара |
||
![]() |
5 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#8 | ||
|
|||
Старожил
Реєстрація: 03.11.2012
Адреса: Харків
Повідомлень: 776
Репутація: 4237
|
|
||
![]() |
Користувач сказав дякую: |
![]() |
#9 | ||
|
|||
Старожил
Реєстрація: 12.07.2020
Адреса: Дніпропетровська область
Повідомлень: 880
Репутація: 7035
|
Не, це зовсім інше. Апріум без назви теж маю. Він за смаком більше схожий на абрикос, а алича-абрикос більш схожий на сливу, дуже солодку, навіть шкірка солодка, тай на вигляд зовсім іншій.
__________________
З повагою - Тамара |
||
![]() |
![]() |
#10 | |||
|
||||
Модератор
Реєстрація: 12.11.2013
Адреса: Вінниця
Повідомлень: 10,401
Репутація: 86715
|
Цитата:
Плумкот/Миракот/Бирикокколо – Plumcot/Miracot/Biricoccolo = Слива x Абрикос = 50% абрикос + 50% cлива Плуот – Pluot = (Слива x Абрикос) x Слива = 25% абрикос + 75% слива Це, якщо апріум виключити: Априум – Aprium = (Абрикос x Слива) x Абрикос =75% абрикос + 25% слива
__________________
Leonora - це не нік, це моє ім'я ![]() |
|||
![]() |
3 користувача(ів) сказали дякую: |
Відповідь |
|
|
![]() |
||||
Тема | Розділ | |||
Флейвор Квін (Flavor Queen), плуот | Сорти сливи | |||
Даппл Данді (Dapple Dandy), плуот | Сорти сливи | |||
Флейвор Кінг (Flavor King), плуот | Сорти сливи | |||
Флейвор Фінал (Flavor Finale), плуот | Сорти сливи |