Довідка |
Календар |
![]() |
#1 | ||
|
|||
Прибув
Адреса: Конотоп,Сумщина
Репутація: 34
|
Добрий день.
Дорогі форумчани порадьте ,будь ласка, початківцю сорт абрикосу(краще два) для півночі України (Сумська). Хотілось би ранній і пізній , бажано із запізнілим цвітінням (так як цунамі). P.S. Дякую всім бажаючим поділитись безцінним досвідом. |
||
![]() |
7 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#2 | ||
|
|||
Старожил
Адреса: Україна, Світловодськ
Репутація: 117577
|
Цитата:
https://forum.vinograd.info/showthre...&page=10#apost і вже вибирайте тільки з тих сортів. І ще, вірогідно, що пізні сорти для півночі України будуть вже запізні, тому вибирати потрібно з сортів максимум середнього терміну дозрівання. Із надранніх, тих що вже достатньо довго плодоносять, я би порадив Цунамі, як пізноквітуючий, стійкий проти шарки. З середніх дуже подобається Писана, вже було два плодоношення, у мене достигає на початку серпня, теж по описах толерантна до шарки сливи. Вчора на Цунамі і на ній помітив перші розкриті бутони, це в той час, коли в місті вже третій день квітують жерделі.
11 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#3 | |||
|
||||
Авторитет
Адреса: Волинь
Репутація: 10531
|
Петропавлівський ще не збирається цвісти хоча за тиждень тепла думаю зацвіте.
|
|||
![]() |
7 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#4 | |||
|
||||
Гуру
Адреса: Львівський район
Репутація: 65748
|
В мене поки що і Харостар , і Ранній (номерний) від Павлюка мають малі квіткові бруньки . Правда ,то перше цвітіння буде ,то щось стверджувати рано .
Останній раз редагувалося Володимир Ко; 07.04.2023 в 12:13. |
|||
![]() |
9 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#5 | |||
|
||||
Старожил
Адреса: Киев
Репутація: 52151
|
Доброго здоровья. Дійсно порадити важко, бо ви в самій холодній частині Ненькі, ще на Луганщині є такі місця і на Чернігівщині. У нас на форумі був гарний садовод Воронцов Михайло здається. Йому правда вже декілька років не до саду, але в него досвід великій, і сад був в сотні дерев , і персик і абрикос ітд. З ним би порадитися. Десь на форумі є його звіти по культурам і сортам , можливо років чотири в темі персика, не пам‘ятаю. Але пам‘ятаю що він відмітив всі канадці і Польский гибрид . Двома сортами чи деревами ви не визначите собі підходящий сорт . Ще б на пересорт не попасти , треба брати в провіренного садівника. Кіото точно пізніше цвіте, але смак краще вдається на півдні, і не відомо як в него з зимастійкістью буде в Конотопі. Це ви на осінь плануєте, чи ще по сусікам будете шукати ? Спробуйте Курезія і Харостар, але ще треба пару штук. Нехай ви поруч посадите , а згодом як виберете , то гірші викопаєте чи щось придумаєте . Крупноплідний Дукі теж зимастійкий, але уход потрібен, обробки , і це для вашої географічної зони, саме піздній , бо не визріє , Фаралія теж піде , але кажуть до Шарки не дуже . Якось так. Такі сегодні зранку Харогем, потім О Денісюка, і Сатісфекшен . Один день без дощу і гарна погода, до вечора деякі сорти почнуть розкривати бруньку. А я как раз приїхав бризкати .
|
|||
![]() |
18 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#6 | ||
|
|||
Прибув
|
Дякую за розгорнуту відповідь.
Хотілося б посадити зараз та нажаль в відомих(перевірених) продавців вже нема.Тому буду збирати інформацію до осені. |
||
![]() |
6 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#7 | ||
|
|||
Старожил
Адреса: Україна, Світловодськ
Репутація: 117577
|
Цитата:
http://persikovod.com/prajs/skazat-prais/
9 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#8 | ||
|
|||
Прибув
|
Дякую,дивився.
Цунамі згоден є, Кіото нема, а фарелію щось страшнувато чи достигатиме. Та все ж таки щось куплю. |
||
![]() |
3 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#9 | ||
|
|||
Місцевий
Адреса: Украина Тернопіль
Репутація: 2075
|
Та не така вже із різниця із центром і заходом в вас. То по Фаркло і Фардао спор у одних достигає у інших ні. Напевно як у який рік. Думаю Фаралія, Нельсон та і навіть Фарліс у вас достигатиме.
|
||
![]() |
8 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#10 | |||
|
||||
Завсідник
Адреса: Хотин
Репутація: 1271
|
|
|||
![]() |
4 користувача(ів) сказали дякую: |
Відповідь |
|
|
![]() |
||||
Тема | Розділ | |||
Абрикос. Сорти, агротехніка | Сад | |||
Персики, сливи, абрикос із кісточки... від дички до нового сорту | Сад | |||
Які сорта винограда підходять для західної України? | Питання новачків | |||
Підбір сортів винограду для новачка із Західної України | Питання новачків | |||
Абрикос и Персик (архив) | Сад |