Довідка |
Календар |
|
Суниця, малина, ожина та ін. ягоди Суниця садова, земклуніка, малина, ожина та ін. ягоди. |
Відповідь |
Опції теми |
![]() |
#1 | ||
|
|||
Прибув
Адреса: Лутовинівка
Репутація: 24
|
Бузина - нова і перспективна культура!)
![]() ![]() |
||
![]() |
4 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#2 | |||
|
||||
Гуру
Адреса: Львівський район
Репутація: 65739
|
Не зовсім нова - вона старіша за багатьох плодових рослин . Та дуже перспективна ,то факт . Буде цвітіння обов'язково насушити цвіту ,але і квасу попити з квіток бузини корисно і смачно .
|
|||
![]() |
7 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#3 | |||
|
||||
Старожил
Адреса: Хмельницький
Репутація: 4055
|
Остані роки не виходить, ніби скисає і стає з содовим присмаком, можливо лимона кислота не така, думаю спробувати зробити з лимоном.
|
|||
![]() |
5 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#4 | ||
|
|||
Прибув
|
Аднрій Павлюк знімав відео про сорт Бузини Чорної "Сампо" і навіть дуже добре про неї відгукувався, казав що це навіть смачно, і йому сподобалося!
Опис: Великоплідний датський сорт з величезними гронами, що складаються з плодів біля 5мм. в діаметрі. Вага однєї грони від 220г. до 1кг. Можна вирощувати як на промислових плантаціях так і біля дому. Краще плодоносить на сонці або в напівтіні, невибаглива до грунтів але потребує підживлення кальцієм та калієм. Квітне в кінці травня-червні, деколи цей сорт бузини садять просто заради краси та рясного цвітіння. Кущ прямостоячий до 5 м. у висоту, морозостійкий. З квітів бузини можна зробити феноменальний на смак сироп, який додатково має чимало ефектів для здоров’я, наприклад, він природно зміцнює організм і є противірусним препаратом. Це ідеальне доповнення до гарячого чаю прохолодними осінніми та зимовими вечорами, а також може подаватися влітку як лимонад. Квіти бузини є справжньою сезонною рідкістю не тільки за станом здоров'я, але і в кулінарії, наприклад, в Англії, Німеччині та Австрії. Сироп бузини - це сенсація, а квіти бузини, смажені в млинцевому клярі, - це вишуканий, вишуканий, красивий і смачний десерт, доступний лише кілька тижнів на рік. Звичайно, плоди бузини мають подібні цілющі властивості. З неї можна зробити смачне варення! ---------- ось доречі силка на ообзор і дегустацію Бузини ---------- Цитата:
Я це писав не в тому сенсі скільки років від її виникнення, а в тому що вона нова для садівників, деяки про неї навіть не знали, а деякі думали що це непотрібний чагарник, а Європі вже виводять нові сорти, і закладають промислові плантації. |
||
![]() |
![]() |
#5 | |||
|
||||
Еліта
Адреса: Украіна
Репутація: 42164
|
Робив цього року вино з ягід бузини, наполовину з ягодами дерену, чудовий насищений смак і колір, трохи випирає кислота, але це корегується.
|
|||
![]() |
9 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#6 | |||
|
||||
Гуру
|
Я додаю в вино для насичення кольору . Та небагато - десь 1л ягід на 25 л . Щоб не було чути запаху . Все-таки мені не дуже подобається запах .Колір в вина тоді насичений,гарний . Люблю червоні вина насичених кольорів , але не дуже густі .
|
|||
![]() |
![]() |
#7 | ||
|
|||
Прибув
|
І ще я так зрозумів що вона напевне не потребує обробок, а також її дуже просто розмножувати черенками як Вербу, сам Андрій писав що вона дуже вигідна у вирощуванні. Хто ще знає сорти, і щось знає про цю аултуру, пишіть!!
|
||
![]() |
3 користувача(ів) сказали дякую: |
![]() |
#8 | |||
|
||||
Гуру
|
Обробок напевно ні . Але тля її дуже любить .Черенками напевно ні . Останнім часом ,чи то засухо стало ,але багато кущів бузини в лісі пропало .І зачна кількість великих кущів не цвітуть і не плодоносять чомусь .
|
|||
![]() |
![]() |
#9 | ||
|
|||
Старожил
Адреса: Дніпропетровська область
Репутація: 7035
|
Цитата:
Тля її просто обожнює, так що обробки потрібні. Ще потрібні обрізки, бо кущ швидко загущується. |
||
![]() |
![]() |
#10 | |||
|
||||
Еліта
Адреса: Украіна
Репутація: 42164
|
|