Відповідь
Опції теми
Не прочитано 10.01.2014, 15:26 #1
Аватар для voznyuk_dmytro
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
Аватар для voznyuk_dmytro
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
За замовчуванням Домашні плодово-ягідні оцти та рецепти страв

Справжній виноградний оцет на ринку дорожчий за вино.
Хотів купити оцет перед новим роком і не вдалося.(розібрали мабуть) А я так люблю домашній майонез, шашлики, і багато ще чого де оцет грає важливу роль. Навіть звичайна цибуля з олією і оцтом так смакує з картоплею у мундирах... А домашня концервація скільки потребує оцту? . Саме тому я створив тему про оцет, адже оцет як і вино буває дуже різний на смак і аромат, якого просто не купиш на ринку.
voznyuk_dmytro поза форумом  
15 користувача(ів) сказали дякую:
Показати/Приховати список що подякували.
Не прочитано 10.01.2014, 23:57 #2
Аватар для Катруся
Катруся Катруся поза форумом
Авторитет
 
Реєстрація: 11.11.2009
Адреса: Одесса
Повідомлень: 1,295
Репутація: 6795
Катруся Катруся поза форумом
Авторитет
Аватар для Катруся
 
Реєстрація: 11.11.2009
Адреса: Одесса
Повідомлень: 1,295
Репутація: 6795
За замовчуванням Re: Виноградний оцет

Осенью, когда делала вино, заодно сделала и виноградный уксус. Когда из бочки слила сусло, еще не отжатые остатки винограда разложила по 3-х литровым банкам (примерно половину объема банки). Отдельно в охлажденной кипяченой воде растворила сахар из расчета 200 гр. на банку, залила этим раствором, накрыла хлопчатобумажной тканью в 2 слоя и поставила бродить. Буквально неделю назад готовый уксус разлила по бутылкам, закупорила бумажными пробками и поставила в холод. Уксус получился замечательный и совершенно прозрачный, без мути. В блюдах пока не пробовала. А вот в закрутки точно буду его использовать. В прошлом году все закрутки делала на испанском винном уксусе. Решила, что самой сделать дешевле.
Катруся поза форумом  
32 користувача(ів) сказали дякую:
Показати/Приховати список що подякували.
Не прочитано 11.01.2014, 12:28 #3
Аватар для voznyuk_dmytro
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
Аватар для voznyuk_dmytro
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
За замовчуванням Re: Виноградний оцет

Рецепт домашнього майонезу на виноградному оцту:
На одне яйце додати
- 1 столова ложка виноградного оцту
- 1 чайна ложка гірчиці (козацька в пакетиках)
- сіль, дрібку цукру ( по смаку)
Усю суміш збивати на блендері (має бути чашоподібний блендер)
Потім додати обертів блендера до максимуму і вливати тоненькою струйкою олію 180 - 200 м.л.(на одне яйце)

Особливості:
1) Олія,яйця мають бути кімнатної температури
2) Одночасно можна зробити подвійну порцію (більше не збється)
3) Перед вливанням олії можна додавати часник, чи всякі спеції - це вже для соусів чи майонезу до печінкового торта.
4) Замість оцту можна додати лимонний сік, але тоді втрачається той смак совецкого майонезу провансаль.
5) Досвід показав, що набагато смачніше коли оцет ВИНОГРАДНИЙ
voznyuk_dmytro поза форумом  
17 користувача(ів) сказали дякую:
Показати/Приховати список що подякували.
Не прочитано 11.01.2014, 16:02 #4
Аватар для voznyuk_dmytro
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
Аватар для voznyuk_dmytro
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
За замовчуванням Re: Виноградний оцет

Рецепт самого кращого шашлика:
Кажуть, що оцет робить мясо твердим - нічого подібного, якщо правильно все робити, оцет робить шашлик справжнім.
на 1 кг. м'яса (шия свинна нарізана кубиками, як серникова коробка) десь 3 лаврових листа, 3 крупні цибулини,перець горний (по смаку), перець духмяний (десь 5 горошин подрібнити) 1 столова ложка солі (без горба, або на смак), оцет ВИНОГРАДНИЙ (тут даю на смак, щоб добре відчувалася кислинка)
І саме головне накрити тарілкою і дати гніт(тягарець) і забути мінімум на 2 дня.
Не раджу купувати всякі готові спеції, там хто знає що наколочено, ними можна зіпсувати смак шашлика.
Ще замість оцту, або разом з ним додають каберне, або якесь червоне вино яке має достатньо молочної кислоти.
Якщо шашлик потрібно маринувати за 1 год, тоді додають кефір (замість оцту. у ньому молочна кислота)
Подавати шашлик потрібно у глибокому блюдці притрусивши заздалегідь нарізаною кільцями цибулею зкропленою виноградним оцтом з мускатним відтінком.
Да! чуть не забув - ну і якщо є деревина з винограду то смажити на ній взагалі казка.
voznyuk_dmytro поза форумом  
Не прочитано 11.01.2014, 16:54 #5
Аватар для oldgrey
oldgrey oldgrey поза форумом
Патріот форуму
 
Реєстрація: 12.10.2009
Адреса: КНДРУ, Нововолынск, Вол. (诺沃沃林斯克)
Повідомлень: 15,616
Репутація: 110376
oldgrey oldgrey поза форумом
Патріот форуму
Аватар для oldgrey
 
Реєстрація: 12.10.2009
Адреса: КНДРУ, Нововолынск, Вол. (诺沃沃林斯克)
Повідомлень: 15,616
Репутація: 110376
За замовчуванням Re: Виноградний оцет

Цитата:
Повідомлення від voznyuk_dmytro Подивитись повідомлення
Рецепт домашнього майонезу на виноградному оцту:
На одне яйце додати
- 1 столова ложка виноградного оцту
- 1 чайна ложка гірчиці (козацька в пакетиках)
- сіль, дрібку цукру ( по смаку)
Усю суміш збивати на блендері (має бути чашоподібний блендер)
Потім додати обертів блендера до максимуму і вливати тоненькою струйкою олію 180 - 200 м.л.(на одне яйце)

Особливості:
1) Олія,яйця мають бути кімнатної температури
2) Одночасно можна зробити подвійну порцію (більше не збється)
3) Перед вливанням олії можна додавати часник, чи всякі спеції - це вже для соусів чи майонезу до печінкового торта.
4) Замість оцту можна додати лимонний сік, але тоді втрачається той смак совецкого майонезу провансаль.
5) Досвід показав, що набагато смачніше коли оцет ВИНОГРАДНИЙ

1. Майонез надо начинать делать на 2х желтках (просто 1 желток трудно зацепить).
2. Яйца и масло лучше охладить - легче эмульгировать.
3. Все соусы лучше делать на готовом майонезе - чистый майонез дольше хранится.
4. 2 желтка могут поднять пару сотен литров масла. Французы делали опыт, но его так и не завершили - надоело доливать масло.
5. Еще вкуснее уксус на уксусе из красных апельсинов или соке лайма.
__________________
... они слепые поводыри слепых; а когда слепой ведет слепого, то оба упадут в яму.
Аще кто речет, яко люблю Бога, а брата своего ненавижу, ложь еси.
Будьте здоровы!
oldgrey поза форумом  
8 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 11.01.2014, 22:10 #6
Аватар для voznyuk_dmytro
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
Аватар для voznyuk_dmytro
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
За замовчуванням Re: Виноградний оцет

Цитата:
Повідомлення від oldgrey Подивитись повідомлення
Яйца и масло лучше охладить - легче эмульгировать.
Неа, якщо яйце з холодильника, може і не збитися (один раз таке у мене було, і в рецепті від комбайна BOSH так і написано, можливо справа у тому, щоб все було однієї температури а в побуті завжи олія в шафі а яйця у холодильнику)
Цитата:
Повідомлення від oldgrey Подивитись повідомлення
Майонез надо начинать делать на 2х желтках
За жовтки не знаю, не пробував. Завжди збиваю разом з білками - це рецепт, який попав до мене разом з кухонним комбайном BOSH .

Цитата:
Повідомлення від oldgrey Подивитись повідомлення
Все соусы лучше делать на готовом майонезе - чистый майонез дольше хранится.
А навіщо його зберігати, свіжим зробив і зїв. Для зберігання магазинний підійде з консервантами
Попробуйте перед олією додати 2 зубчика часнику. Часник добре подрібниться, а коли в готовий майонез додати, то вже не подрібниться і буде в майонезі кусочками. Скажем так, якщо потрібно однорідна маса то перед олією. Інколи для кольору додаю петрушки, чи кропу і майонез стає зелений.
voznyuk_dmytro поза форумом  
4 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 12.01.2014, 12:29 #7
Аватар для oldgrey
oldgrey oldgrey поза форумом
Патріот форуму
 
Реєстрація: 12.10.2009
Адреса: КНДРУ, Нововолынск, Вол. (诺沃沃林斯克)
Повідомлень: 15,616
Репутація: 110376
oldgrey oldgrey поза форумом
Патріот форуму
Аватар для oldgrey
 
Реєстрація: 12.10.2009
Адреса: КНДРУ, Нововолынск, Вол. (诺沃沃林斯克)
Повідомлень: 15,616
Репутація: 110376
За замовчуванням Re: Виноградний оцет

Цитата:
Повідомлення від voznyuk_dmytro Подивитись повідомлення
За жовтки не знаю, не пробував. Завжди збиваю разом з білками - це рецепт, який попав до мене разом з кухонним комбайном BOSH
Любой человек, более-менее знакомый с основами кулинарии знает, что яйцо целиком взбивается хуже чем желток и белок в отдельности. Майонез получается путем получения эмульсии, т.е. здесь нужен эмульгатор - желток.
Вот классический способ получения майонеза. С желтками, правда, женщина переборщила, 2х вполне достаточно. На основе этого рецепта можно делать множество вариантов меняя различные виды растительных масел (главное, чтобы они были рафинированные!) и кислоты (различные вилы уксусов и соков лимона или лайма).
Я делаю на литр масла и его нам хватает на неделю-10 дней, за это время он практически не теряет своих качеств. А уже по желанию из него можно делать и чесночный, и зеленый соус, и тартар.

BORKED
__________________
... они слепые поводыри слепых; а когда слепой ведет слепого, то оба упадут в яму.
Аще кто речет, яко люблю Бога, а брата своего ненавижу, ложь еси.
Будьте здоровы!
oldgrey поза форумом  
7 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 12.01.2014, 15:31 #8
Аватар для voznyuk_dmytro
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
Аватар для voznyuk_dmytro
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
За замовчуванням Re: Виноградний оцет

Цитата:
Повідомлення від oldgrey Подивитись повідомлення
Я делаю на литр масла и его нам хватает на неделю-10 дней, за это время он практически не теряет своих качеств. А уже по желанию из него можно делать и чесночный, и зеленый соус, и тартар.
Ну це ж міксер а не блендер, мій рецепт міксером точно не збється навіть і не пробуйте.
Рецептів майонезу багато пробуйте різні. У мене філософія простіша - потрібен майонез ? зробив на одному яйці і 180 мл. олії і маєш до салату. Зразу все зїв і посуду помив.
А міксером ясна річ таку малу порцію не зробиш і потрібно робити більше ніж треба, тай і білки потім десь дівати, дотого ж ваш рецепт дорожчий получиться. Але я думаю, що ви погодитесь, що з несманим оцтом і майонез поганий. На виноградному смакує краще
voznyuk_dmytro поза форумом  
3 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 12.01.2014, 16:10 #9
Аватар для oldgrey
oldgrey oldgrey поза форумом
Патріот форуму
 
Реєстрація: 12.10.2009
Адреса: КНДРУ, Нововолынск, Вол. (诺沃沃林斯克)
Повідомлень: 15,616
Репутація: 110376
oldgrey oldgrey поза форумом
Патріот форуму
Аватар для oldgrey
 
Реєстрація: 12.10.2009
Адреса: КНДРУ, Нововолынск, Вол. (诺沃沃林斯克)
Повідомлень: 15,616
Репутація: 110376
За замовчуванням Re: Виноградний оцет

Цитата:
Повідомлення від voznyuk_dmytro Подивитись повідомлення
тай і білки потім десь дівати,
Я белки добавляю в конце, чтобы майонез сделать более жидким.
__________________
... они слепые поводыри слепых; а когда слепой ведет слепого, то оба упадут в яму.
Аще кто речет, яко люблю Бога, а брата своего ненавижу, ложь еси.
Будьте здоровы!
oldgrey поза форумом  
3 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 12.01.2014, 17:00 #10
Аватар для voznyuk_dmytro
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
voznyuk_dmytro voznyuk_dmytro поза форумом
Освоївся
Аватар для voznyuk_dmytro
 
Реєстрація: 06.02.2013
Адреса: смт.Брюховичі м.Львова
Повідомлень: 43
Репутація: 226
За замовчуванням Re: Виноградний оцет

Цитата:
Повідомлення від oldgrey Подивитись повідомлення
Я белки добавляю в конце, чтобы майонез сделать более жидким.
Ну тоді рецепти рівнозначні, тільки мій для лінивих і тих хто має блендер(тільки не ручний, а блендер-чаша). Доречі у мене дуже густий разом з білками виходить. Густоту получається регулювати часом збивання. Ножі блендера працюють на високих оборотах тому проблем з збиттям яєць немає і за одно можна подрібнити той же часник до стану - "без грудочок", але все це робиться перед вливання олії.
voznyuk_dmytro поза форумом  
5 користувача(ів) сказали дякую:
Відповідь


Ваші права у розділі
Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати у темах
Ви не можете прикріплювати вкладення
Ви не можете редагувати свої повідомлення

BB коди Вкл.
Смайли Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Викл.


Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останнє повідомлення
Плодово-ягідне виноробство Kentavr Виноробство 3135 26.08.2025 18:40
Садово-ягідні зустрічі та конференції Vesela Dolina Сад 1334 01.09.2023 17:33
Ошибки и заблуждения плодово-ягодного виноделия Dreams_ni Виноробство 54 14.02.2019 10:15
Атлас болезней и вредителей плодово ягодных культур и винограда bob Книги в електронному вигляді 4 01.03.2013 22:33
Технологическая инструкция по производству плодово-ягодных вин для артелей промысловой кооперации. FaRIOaS Книги в електронному вигляді 2 19.10.2012 15:34


| Довідка | Правила форума | Теги тем | Керівництво форуму | Зворотній зв'язок.
© форум-виноград, при передруку та цитуванні активне гіперпосилання обов'язкове | Powered by vBulletin® Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

 


vBulletin Optimisation by vB Optimise.