Оскільки є вже певні результати, прийшла пора викласти їх.
Аркадія.
Posted 12.08.2012 at 16:43 by ЛЯМ
Посадка 2010 від Віталія.
2011
В травні 3 садженці потрапили під приморозок. Два в "школці" швидко відновились, а третій найсильніший, пересаджений перед тим на ПМЖ, відходив дуже-дуже довго (очевидно потрібно пересаджувати восени).
2012
Обидва "школярі" зацвіли. На кожному після цвітіння видалив по два суцвіття, залишивши по одному грону. Запиленняя дуже добре.
11 серпня ягоди почали розм"якшуватись і ставати напівпрозорими.
Дощі вистояла.
26 серпня ягоди стали прозорішими, на смак вже нічого - через тиждень напевно можна знімати.
1 вересня зняв 2 грона 340 і 440г. Шкірка зелена напівпрозора з легким жовтавим відтінком. Смак саме те, що треба, хороший баланс цукру і легкої кислинки. М"якуш щільний з легким "хрустом". Боюсь, що при подальшому дозрівання м"якуш міг переходити в желе з надлишком цукру. У всіх одне питання - чому так мало?
2011
В травні 3 садженці потрапили під приморозок. Два в "школці" швидко відновились, а третій найсильніший, пересаджений перед тим на ПМЖ, відходив дуже-дуже довго (очевидно потрібно пересаджувати восени).
2012
Обидва "школярі" зацвіли. На кожному після цвітіння видалив по два суцвіття, залишивши по одному грону. Запиленняя дуже добре.
11 серпня ягоди почали розм"якшуватись і ставати напівпрозорими.
Дощі вистояла.
26 серпня ягоди стали прозорішими, на смак вже нічого - через тиждень напевно можна знімати.
1 вересня зняв 2 грона 340 і 440г. Шкірка зелена напівпрозора з легким жовтавим відтінком. Смак саме те, що треба, хороший баланс цукру і легкої кислинки. М"якуш щільний з легким "хрустом". Боюсь, що при подальшому дозрівання м"якуш міг переходити в желе з надлишком цукру. У всіх одне питання - чому так мало?
Total Comments 0