Питання новачків Задавайте тут будь-які питання щодо винограду, виноградарства, виноробства, якщо на форумі немає відповіді на Ваше запитання (користуйтесь пошуком та навігацією) - Вам обов'язково дадуть відповідь.

Відповідь
Опції теми
Не прочитано 20.06.2009, 23:05 #1
gebelss gebelss поза форумом
Прибув

Адреса: тернопіль
Репутація: 11
Прибув

За замовчуванням Допоможіть ідентифікувати сорт.

Десь років 7 тому під час робочої поїстки на Вінничину я придбав деілька сортів винограду, які б мали адаптуватися до клімату моєї батьківщини східної Галичини (тернопілля). Усі черенки прижилися та акліматизувалися, дають дуже хороший урожай та при намаганні знайти хоч шось про один сортів я вивявив, що ні в інтернеті ні в літературу жодних згадок про нього немає. Прошу допомогти ідентифікувати даний сорт - на табличці якою позначався сорт писало - Перлина степу.
Опис сорту- лоза середньоросла, цвіт двостатевий, ягода ніжно зеленого кольору розміром - середній блище до малого, грона великі 500-900 грам., дуже солкі, дозріває у першій - другій декаді серпня, на 4 рік після висадки перестав вкривати на зиму - значних пошкоджень не має. Поряд за порадою продавця посадив кущ 787 хоча потреби тепер в цьому не бачу.
Якщо хто знає шось про сорт перлина степу чи як він справді називається напишіть будь-ласка буду дуже вдячний.

З повагою,
Юрій!
gebelss поза форумом  
Не прочитано 22.06.2009, 16:36 #2
Ivann Ivann поза форумом
Авторитет

Адреса: Івано Франківська обл
Записів у блозі: 1
Репутація: 18762
Ivann Ivann поза форумом
Авторитет

За замовчуванням Re: Допоможіть ідентифікувати сорт.

Пам'ятається, що Перлина Степу то якесь дешеве вино було. А може ще і тепер є. А на форумі в таких випадках сорт називають ХЗЧ (ХЗЩ по нашому). У мене 2 таких абсолютно різних 15 років родять без обробок. Та ще кілька підростає і , можливо, за 1-2 роки почне плодоносити.
Щоб досвідчені професіонали на форумі могли робити адекватні припущення, потрібно багато фотографій і листка, і лози, і грона, і ягід. І описувати краще російською мовою - це значно розширить коло тих, хто зміг би щось толкове припустити. А остаточно достовірно визначити сорт, якщо це не з першої сотні самих відомих, - майже фантастика ...
2 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 24.06.2009, 23:35 #3
Прибув

Прибув

Ну щодо російської мови - не знаюю! Мабуть корінному Галичанину можна пробачити що він не зовсім володіє російською, але той факт що я спілкуюся не на рідному діалекті вже само - по собі добре, чи не так? А на рахунок сору х.з.ш. то в мене також багато такого, та саме ці кущі цікавлять мене особливо, та не можу не погодитися щодо думки про те що він повинен входити в 100 найвідоміших. Дякую! Доречі, оскільки ми обоє Галичани - не підскажете які ще сорти виживають на нашій малі батьківщині. буду=вдячний за лююбу інформацію. Напере дякую!
Юрко!
gebelss поза форумом  
Не прочитано 06.07.2009, 15:56 #4
Ivann Ivann поза форумом
Авторитет

Ivann Ivann поза форумом
Авторитет

Цитата:
Повідомлення від gebelss Подивитись повідомлення
не підскажете які ще сорти виживають на нашій малі батьківщині. буду=вдячний за лююбу інформацію
Доброго дня.
Рідко заходжу в цю тематику. Тому перепрошую за пізню відповідь.
У нас край не виноградний, тому жодних ілюзій про можливість отримати високоякісний виноград не повинно бути. Мій дуже скромний досвід показує, що рости у нас будуть всі сорти, а от дозрівати до належних кондицій... Можу лише сказати, що я відважився посадити (і вирощувати в неукривній чи майже неукривній культурі) наступне : Вікторію, Баклановський, Фрумоасу Албе, Галбену Ноу, Аркадію, Плевен Мускатний, Подарунок Войтович, Рожевого Тимура, Надію АЗОС, Лору. Усі вони пережили повінь (хто краще, хто гірше) і вегетують цього року. На деяких є навіть по грону-два винограду. Як воно дозріє - побачимо восени. Тепла у нас малувато, моя ізабельна ХЗЩ раз в 3-4 роки іде в зиму з напів зеленими ягодами...
Не прочитано 08.12.2009, 16:16 #5
Виталий Виталий поза форумом
Адміністратор

Записів у блозі: 18
Репутація: 32811
Виталий Виталий поза форумом
Адміністратор

Записів у блозі: 18
Репутація: 32811

Цитата:
Повідомлення від gebelss Подивитись повідомлення
Прошу допомогти ідентифікувати даний сорт - на табличці якою позначався сорт писало - Перлина степу
Такого сорта не встречал, по произношению самый близкий - Перлина Ксаби (Жемчуг Саба), но он по морозоустойчивости не проходит, есть еще Жемчуг Зала.
Виталий поза форумом  
Користувач сказав дякую:
Відповідь

Мітки
определить, сорта

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати у темах
Ви не можете прикріплювати вкладення
Ви не можете редагувати свої повідомлення

BB коди Вкл.
Смайли Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Викл.

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останнє повідомлення
Опитування на форумі Робот оповіщувач Про сайт та форум 10 01.12.2023 19:00
Помогите выбрать сорт винограда vek21 Питання новачків 19 05.05.2019 13:18
Допоможіть підібрати виноград для Рівненської обл Василь Чугай Питання новачків 5 25.06.2013 21:09
Какой сорт посадить? VIren Питання новачків 50 15.07.2012 00:39
СОРТ??? GRAF Питання новачків 15 18.11.2011 23:52

| Довідка | Правила форума | Теги тем | Керівництво форуму | Зворотній зв'язок.
© форум-виноград, при передруку та цитуванні активне гіперпосилання обов'язкове | Powered by vBulletin® Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Optimisation by vB Optimise.