Довідка |
Календар |
|
Питання новачків Задавайте тут будь-які питання щодо винограду, виноградарства, виноробства, якщо на форумі немає відповіді на Ваше запитання (користуйтесь пошуком та навігацією) - Вам обов'язково дадуть відповідь. |
Відповідь |
Опції теми |
![]() |
#1 | ||
|
|||
Прибув
Адреса: тернопіль
Репутація: 11
|
Десь років 7 тому під час робочої поїстки на Вінничину я придбав деілька сортів винограду, які б мали адаптуватися до клімату моєї батьківщини східної Галичини (тернопілля). Усі черенки прижилися та акліматизувалися, дають дуже хороший урожай та при намаганні знайти хоч шось про один сортів я вивявив, що ні в інтернеті ні в літературу жодних згадок про нього немає. Прошу допомогти ідентифікувати даний сорт - на табличці якою позначався сорт писало - Перлина степу.
Опис сорту- лоза середньоросла, цвіт двостатевий, ягода ніжно зеленого кольору розміром - середній блище до малого, грона великі 500-900 грам., дуже солкі, дозріває у першій - другій декаді серпня, на 4 рік після висадки перестав вкривати на зиму - значних пошкоджень не має. Поряд за порадою продавця посадив кущ 787 хоча потреби тепер в цьому не бачу. Якщо хто знає шось про сорт перлина степу чи як він справді називається напишіть будь-ласка буду дуже вдячний. З повагою, Юрій! |
||
![]() |
![]() |
#2 | |||
|
||||
Авторитет
Адреса: Івано Франківська обл
Записів у блозі: 1
Репутація: 18762
|
Пам'ятається, що Перлина Степу то якесь дешеве вино було. А може ще і тепер є. А на форумі в таких випадках сорт називають ХЗЧ (ХЗЩ по нашому). У мене 2 таких абсолютно різних 15 років родять без обробок. Та ще кілька підростає і , можливо, за 1-2 роки почне плодоносити.
Щоб досвідчені професіонали на форумі могли робити адекватні припущення, потрібно багато фотографій і листка, і лози, і грона, і ягід. І описувати краще російською мовою - це значно розширить коло тих, хто зміг би щось толкове припустити. А остаточно достовірно визначити сорт, якщо це не з першої сотні самих відомих, - майже фантастика ...
![]() |
#3 | ||
|
|||
Прибув
Адреса: тернопіль
Репутація: 11
|
Ну щодо російської мови - не знаюю! Мабуть корінному Галичанину можна пробачити що він не зовсім володіє російською, але той факт що я спілкуюся не на рідному діалекті вже само - по собі добре, чи не так? А на рахунок сору х.з.ш. то в мене також багато такого, та саме ці кущі цікавлять мене особливо, та не можу не погодитися щодо думки про те що він повинен входити в 100 найвідоміших. Дякую! Доречі, оскільки ми обоє Галичани - не підскажете які ще сорти виживають на нашій малі батьківщині. буду=вдячний за лююбу інформацію. Напере дякую!
Юрко! |
||
![]() |
![]() |
#4 | |||
|
||||
Авторитет
Адреса: Івано Франківська обл
Записів у блозі: 1
Репутація: 18762
|
Цитата:
Рідко заходжу в цю тематику. Тому перепрошую за пізню відповідь. У нас край не виноградний, тому жодних ілюзій про можливість отримати високоякісний виноград не повинно бути. Мій дуже скромний досвід показує, що рости у нас будуть всі сорти, а от дозрівати до належних кондицій... Можу лише сказати, що я відважився посадити (і вирощувати в неукривній чи майже неукривній культурі) наступне : Вікторію, Баклановський, Фрумоасу Албе, Галбену Ноу, Аркадію, Плевен Мускатний, Подарунок Войтович, Рожевого Тимура, Надію АЗОС, Лору. Усі вони пережили повінь (хто краще, хто гірше) і вегетують цього року. На деяких є навіть по грону-два винограду. Як воно дозріє - побачимо восени. Тепла у нас малувато, моя ізабельна ХЗЩ раз в 3-4 роки іде в зиму з напів зеленими ягодами...
![]() |
#5 | |||
|
||||
Адміністратор
|
|
|||
![]() |
Користувач сказав дякую: |
Відповідь |
|