Препарати Пестициди (фунгіциди, гербіциди, інсектициди, акарициди, нематоциди, РРР тощо), а також інші препарати

Відповідь
Опції теми
Не прочитано 04.06.2020, 13:55 #1
LenaDallas LenaDallas поза форумом
Заблокирован

Адреса: Московская область
Репутація: 152
Заблокирован

За замовчуванням Схеми захисту винограду у захищеному ґрунті

Добрый день,
пожалуйста, помогите новичку составить схему обработок, виноград в теплице, зацветает, дожди льют беспрерывно
новый заказ получу не скоро, сейчас в наличии:
Пергадо R 270
Ревус Топ 500
Орвего
Док Про
Квадріс Топ 325
Луны Эксп и Сенсейш
Топсин М
Тельдор
Скор
Хорус
Уже была обработка
13.05. Квадрис Топ
26.05. Док Про+Топсин
Что дальше делать, виноград зацветает?

----------

Я планировала
сейчас до цветения Ревус Топ
во время цветения Луна Эксп+Скор+Хорус
горох Квадрис +Тельдор
Последняя Луна Сенс+Орвего

----------

Не маловато сейчас один Ревус Топ?
LenaDallas поза форумом  
Не прочитано 04.06.2020, 14:27 #2
y_fed y_fed поза форумом
Авторитет

Адреса: г.Ефремов Тульской области (53,14\38,07; h= 216м)
Записів у блозі: 6
Репутація: 18220
y_fed y_fed поза форумом
Авторитет

За замовчуванням Re: Схемы и программы обработки виноградника

Цитата:
Повідомлення від LenaDallas Подивитись повідомлення
пожалуйста, помогите новичку составить схему обработок, виноград в теплице
Добрый день!
Лена, для меня Ваш список препаратов (для теплицы) выглядит пугающе. Неужели в Ваших условиях виноград в теплице болеет всем, чем только можно? Я, конечно, южнее Вас, но за шесть лет "тепличного" опыта наблюдал только оидиум в затенённой части. И это практически без обработок (только листовые подкормки монофосфатом калия)...
Может и у Вас страхи надуманные, и будет достаточно пары обработок от оидиума/гнилей, а то и вовсе одного МКФ?
С уважением, Юрий.
y_fed поза форумом  
4 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 04.06.2020, 14:39 #3
Заблокирован

Заблокирован

Цитата:
Повідомлення від y_fed Подивитись повідомлення
Добрый день!
Лена, для меня Ваш список препаратов (для теплицы) выглядит пугающе. Неужели в Ваших условиях виноград в теплице болеет всем, чем только можно? Я, конечно, южнее Вас, но за шесть лет "тепличного" опыта наблюдал только оидиум в затенённой части. И это практически без обработок (только листовые подкормки монофосфатом калия)...
Может и у Вас страхи надуманные, и будет достаточно пары обработок от оидиума/гнилей, а то и вовсе одного МКФ?
С уважением, Юрий.
Юрий, страхи конечно же в большей степени надуманные, но я ж начинающая, а в прошлом году почти пол урожая потеряла из-за серой гнили. Может вы и правы и не надо так много, но ведь дожди без перерыва и все дорожки в теплице в воде.
LenaDallas поза форумом  
Не прочитано 04.06.2020, 15:13 #4
y_fed y_fed поза форумом
Авторитет

y_fed y_fed поза форумом
Авторитет

Цитата:
в прошлом году почти пол урожая потеряла из-за серой гнили. Может вы и правы и не надо так много, но ведь дожди без перерыва и все дорожки в теплице в воде.
Лена, не очень понятно, что за теплица у Вас, и почему в неё вода попадает. Ну да ладно. Если уже были проблемы с СГ, то предыдущие обработки вполне достаточны и от оидиума, и от СГ.
В конце цветения я бы дал Луну эксп., а перед смыканием ягод - Тельдор. Ну и МКФ (с 1 до 2%) по листу не помешает, начиная со стадии гороха.
А главное - не загущайте и проветривайте теплицу (я к цветению вообще снимаю торцы поликарбонатной теплицы).
С уважением, Юрий.
y_fed поза форумом  
5 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 04.06.2020, 15:37 #5
Заблокирован

Заблокирован

Цитата:
Повідомлення від y_fed Подивитись повідомлення
Лена, не очень понятно, что за теплица у Вас, и почему в неё вода попадает. Ну да ладно. Если уже были проблемы с СГ, то предыдущие обработки вполне достаточны и от оидиума, и от СГ.
В конце цветения я бы дал Луну эксп., а перед смыканием ягод - Тельдор. Ну и МКФ (с 1 до 2%) по листу не помешает, начиная со стадии гороха.
А главное - не загущайте и проветривайте теплицу (я к цветению вообще снимаю торцы поликарбонатной теплицы).
С уважением, Юрий.
Спасибо, Юрий.
Теплица обычная поликарбонатная, а вода на дорожках потому что грунтовые воды близко и дождей много.
LenaDallas поза форумом  
Не прочитано 04.06.2020, 22:45 #6
мирон мирон поза форумом
Член Клубу виноградарів та садівників

Адреса: недалеко від Львова.
Репутація: 79443
мирон мирон поза форумом

Цитата:
Добрый день,
пожалуйста, помогите новичку составить схему обработок, виноград в теплице, зацветает, дожди льют беспрерывно
новый заказ получу не скоро, сейчас в наличии:
Пергадо R 270
Ревус Топ 500
Орвего
Док Про
Квадріс Топ 325
Луны Эксп и Сенсейш
Топсин М
Тельдор
Скор
Хорус
Уже была обработка
13.05. Квадрис Топ
26.05. Док Про+Топсин
Что дальше делать, виноград зацветает?

----------

Я планировала
сейчас до цветения Ревус Топ
во время цветения Луна Эксп+Скор+Хорус
горох Квадрис +Тельдор
Последняя Луна Сенс+Орвего

----------

Не маловато сейчас один Ревус Топ?
У мене теж теплиця вже 30років.Більшість Вами перечислених препаратів ,Вам будуть не потрібні.І ті обробки що Ви вже провели теж були не потрібні..Окрім СГ та оідіуму у теплиці у Вас інших хвороб напевно не буде.Тому перед цвітінням з того що маєте, примінив би Тельдор,по середині цвітіння Луна сенсейшел.По закінченню цвітіння приміняю Топаз від оідіуму, та за 2 тижні Тіовіт джет, і це все по обробках до кінця сезону.
мирон поза форумом  
4 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 05.06.2020, 12:28 #7
Заблокирован

Заблокирован

Цитата:
Повідомлення від мирон Подивитись повідомлення
У мене теж теплиця вже 30років.Більшість Вами перечислених препаратів ,Вам будуть не потрібні.І ті обробки що Ви вже провели теж були не потрібні..Окрім СГ та оідіуму у теплиці у Вас інших хвороб напевно не буде.Тому перед цвітінням з того що маєте, примінив би Тельдор,по середині цвітіння Луна сенсейшел.По закінченню цвітіння приміняю Топаз від оідіуму, та за 2 тижні Тіовіт джет, і це все по обробках до кінця сезону.
Спасибо, Мирон, сейчас обработаю Тельдором
LenaDallas поза форумом  
Не прочитано 19.11.2022, 17:21 #8
мирон мирон поза форумом

мирон мирон поза форумом

Цитата:
Повідомлення від yuzhanin Подивитись повідомлення
Дякую Тетяна Леонідівна за розширену відповідь, ваша думка, та досвід, для мене важливі.

Це якраз про мене,на сьогодні у мене нема ясності, що мені потрібно. По духу я органіст, але неортодоксальний і не без гріхів. Виноград у мене 4й рік і в основному в тепиці,(для себе) практично без обробок, не скажу, що не хворіє зовсім, але поріг шкідливості від хвороб, шкідників, на мій погляд ще не той, що вартий обробок(але допускаю, що далі буде складніше, тому інколи почитую цю гілку, особливо підглядаю,як це робите Ви
Акцент роблю на Юпітері, він подобається моїй сімї, хороший в переробці, відносно стійкий до хвоб, вибачає мені гріхи по захисту.
У Вас в теплицях буде зовсім інша схема обробок.Тому на ці обробки у ВГ увагу не звертайте взагалі..Це небо і земля.Бо коли будете обробляти по 5-чи 8 раз у теплицях , і тою абсолютно не потрібною навіть у ВГ кількістю препаратів,краще не вирощуйте взагалі у теплицях виноград , та краще забути там за виноград взагалі і на завжди..Та вирощувати краще тільки різні овочі....А такі як Юпітер будуть рости можливо зовсім без обробок .
мирон поза форумом  
2 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 19.11.2022, 18:21 #9
татьяна 111 татьяна 111 поза форумом
Гуру

Адреса: Кіровоградська обл м.Знам'янка 48°43' сш 32°40' вд 210 у.м.
Репутація: 61174
татьяна 111 татьяна 111 поза форумом
Гуру

Адреса: Кіровоградська обл м.Знам'янка 48°43' сш 32°40' вд 210 у.м.
Репутація: 61174

Цитата:
Повідомлення від мирон Подивитись повідомлення
У Вас в теплицях буде зовсім інша схема обробок.Тому на ці обробки у ВГ увагу не звертайте взагалі..Це небо і земля.Бо коли будете обробляти по 5-чи 8 раз у теплицях , і тою абсолютно не потрібною навіть у ВГ кількістю препаратів,краще не вирощуйте взагалі у теплицях виноград , та краще забути там за виноград взагалі і на завжди..Та вирощувати краще тільки різні овочі....А такі як Юпітер будуть рости можливо зовсім без обробок .
Тарасович, вже стільки років Ви пишете одне й те саме, одне и те саме.
У Вас також шаблон?
Особливо подобається, обов'язковою умовою є - забути за виноград взагалі і вирощувати овочі. Тільки останні кілька років я питаю у Вас,кожного сезону, яку кількість і які препарати маєте на увазі??? Просто гіпотетичні "такі препарати"??? це зовсім смішно, Тарасович. А як би сподобалось ВАМ, така рекомендація - А такі як Юпітер будуть рости можливо зовсім без обробок ...це добра порада?...можливо Петро Іванович вибере не "такі препарати" він не новачок у роботі на землі,наскільки я розумію... як великий знавець ззр порекомендуйте йому щось для прикладу, ну не бажає він вирощувати одні овочі

Останній раз редагувалося татьяна 111; 19.11.2022 в 19:24.
татьяна 111 поза форумом  
7 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 19.11.2022, 21:25 #10
мирон мирон поза форумом

мирон мирон поза форумом

За замовчуванням Re: Схемы защиты винограда в защищенном грунте

Цитата:
Повідомлення від татьяна 111 Подивитись повідомлення
Тарасович, вже стільки років Ви пишете одне й те саме, одне и те саме.
У Вас також шаблон?
Особливо подобається, обов'язковою умовою є - забути за виноград взагалі і вирощувати овочі. Тільки останні кілька років я питаю у Вас,кожного сезону, яку кількість і які препарати маєте на увазі??? Просто гіпотетичні "такі препарати"??? це зовсім смішно, Тарасович. А як би сподобалось ВАМ, така рекомендація - А такі як Юпітер будуть рости можливо зовсім без обробок ...це добра порада?...можливо Петро Іванович вибере не "такі препарати" він не новачок у роботі на землі,наскільки я розумію... як великий знавець ззр порекомендуйте йому щось для прикладу, ну не бажає він вирощувати одні овочі
Знавцем великим ЗЗР ніколи не був і не буду.Та і вистачає мені того що сам розізнаю де тільки можна.Сміється тільки той хто не обробляє виноград взагалі і нічим.Тому чим меньше його обробляти ,особливо у теплиці тим більше користі він буде приносити .Порівнянно з тим коли обробляється великою кількістю зовсім непотрібних там препаратів.І у іншому мене нікому не переконати..Шаблон у мене є такий ,чим меньше хімії на будь яких рослинах приміняти.Це для мене є пріорітет...А от чим свої кущі у теплицях обробляю і коли завжди писав коли та проти чого..Минулого року тільки 1- 2-3 обробки, як у яких теплицях ,в залежності від років вирощування та винограду.У деяких теплицях вирощую виноград вже більше 17 років ..Якщо у мене Юпітер росте і у ВГ зовсім без обробок,то напевно у теплиці теж обійдеться без них, принаймні декілька перших років точно. Хоча такий сорт у теплиці мене не цікавить зовсім..Але це при моїх забаганках та у моїх умовах.............Тому дивлячись на вище сказане у перших рядках мого повідомлення, радити нічого і нікому більше не можу,бо і так сприймається все що тут пишу як у штики..
мирон поза форумом  
3 користувача(ів) сказали дякую:
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати у темах
Ви не можете прикріплювати вкладення
Ви не можете редагувати свої повідомлення

BB коди Вкл.
Смайли Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Викл.

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останнє повідомлення
Вирощування винограду у захищеному ґрунті Робот оповіщувач Догляд за виноградником 2823 12.07.2025 13:29
Схеми та програми обробки виноградника (Pest and disease management guidelines for grapes) Робот оповіщувач Препарати 8065 30.06.2025 16:23
Засоби захисту рослин: підозри на фальсифікат Робот оповіщувач Препарати 764 19.05.2025 14:42
Технічні сорти. Схеми посадки, формування, навантаження Alex Шпалери та формування 276 26.06.2024 15:57
День поля “Основи агротехніки винограду в закритому ґрунті” MARKOVI4 Семінари та зустрічі (виноград, вино) 0 14.02.2016 17:04

| Довідка | Правила форума | Теги тем | Керівництво форуму | Зворотній зв'язок.
© форум-виноград, при передруку та цитуванні активне гіперпосилання обов'язкове | Powered by vBulletin® Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Optimisation by vB Optimise.