Відповідь
Опції теми
Не прочитано 28.09.2009, 01:00 #1
Аватар для Робот оповіщувач
Робот оповіщувач Робот оповіщувач поза форумом
Оголошення адміністрації
 
Реєстрація: 20.01.2007
Повідомлень: 19
Репутація: 1
Робот оповіщувач Робот оповіщувач поза форумом
Оголошення адміністрації
Аватар для Робот оповіщувач
 
Реєстрація: 20.01.2007
Повідомлень: 19
Репутація: 1
Хорошо Зберігання і переробка ягід (та смачні страви із них)

Пов'язані теми:
- Готуємо смачно та корисно;
- Переробка та зберігання овочів;
- Переробка винограду (не на вино!);
- Переробка та зберігання фруктів.

Останній раз редагувалося Leonora; 18.02.2025 в 09:44.
Робот оповіщувач поза форумом  
Не прочитано 28.09.2009, 14:25 #2
Аватар для Argunov.K
Argunov.K Argunov.K поза форумом
Член Клубу виноградарів та садівників
 
Реєстрація: 30.07.2009
Адреса: Харків , Україна
Повідомлень: 5,602
Записів у блозі: 1
Репутація: 39454
Argunov.K Argunov.K поза форумом
Член Клубу виноградарів та садівників
Аватар для Argunov.K
 
Реєстрація: 30.07.2009
Адреса: Харків , Україна
Повідомлень: 5,602
Записів у блозі: 1
Репутація: 39454
Хорошо Хранение и переработка ягод (и вкусные блюда из них)

Цитата:
Повідомлення від Але_Ч Подивитись повідомлення
А вот не подскажет ли кто нибудь, можно ли так стерилизовать кизил в компоте, чтоб ягоды не полопались. Мы закрываем компот из него, но ягоды всегда лопаются, даже при 70°С стерилизации
возможно подойдет способ №4 см. статью http://www.domovest.ru/recept/zagotovka1.html
__________________
З повагою , Аргунов Костянтин
----------------------------------------------
Вареники усіх країн - злипайтеся!))
До речі , вивчайте Правила форуму
Argunov.K поза форумом  
5 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 01.10.2009, 19:44 #3
Аватар для Tatjanaot
Tatjanaot Tatjanaot поза форумом
Завсідник
 
Реєстрація: 11.01.2009
Адреса: Днепропетровская обл
Повідомлень: 106
Репутація: 951
Tatjanaot Tatjanaot поза форумом
Завсідник
Аватар для Tatjanaot
 
Реєстрація: 11.01.2009
Адреса: Днепропетровская обл
Повідомлень: 106
Репутація: 951
За замовчуванням Re: Кизил и облепиха

Цитата:
Повідомлення від Але_Ч Подивитись повідомлення
не подскажет ли кто нибудь, можно ли так стерилизовать кизил в компоте, чтоб ягоды не полопались. Мы закрываем компот из него, но ягоды всегда лопаются, даже при 70°С стерилизации.
Алексей,с кизилом я не пробовала (да и вообще сам кизил никогда не пробовала), но всю сладкую консервацию (кроме черешни - ее нужно стерилизовать, она барышня капризная) делаю таким образом: укладываю ягоды или плоды в банку и заливаю 1-й раз кипятком минут на 10-15; 2-й раз заливаю кипятком на такое время, чтобы прогрелось дно баночки. Из воды, слитой первый раз из банки, делаю сладкий сироп и заливаю им банку с плодами и закатываю крышкой. Баночки нужно укутать теплым одеялом до их полного остывания. Попоробуйте, должно получиться, я таким образом делаю даже персики - ничего не трескается.
__________________
Татьяна
Tatjanaot поза форумом  
12 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 06.10.2009, 11:30 #4
Сейяр Сейяр поза форумом
Новачок
 
Реєстрація: 02.03.2009
Адреса: г.Симферополь
Повідомлень: 17
Репутація: 172
Сейяр Сейяр поза форумом
Новачок
 
Реєстрація: 02.03.2009
Адреса: г.Симферополь
Повідомлень: 17
Репутація: 172
За замовчуванням Re: Кизил и облепиха

У нас рецепт компотов(всех)еще проще.Засыпаем фрукты в 3л банки(1/3-1/2 банки), заливаем кипятком.Выдерживаем до температуры 50-60 град(чтобы не обжечься),сливаем.В банку засыпаем сахар(0,5л), слитую воду кипятим и заливаем обратно.Закатываем,укутываем и оставляем до остывания.Таким способом закрываем компоты из вишни,черешни,смородины,яблок,персиков,кизила и любые комбинации,смотря что одновременно созреет.
У сестры рецепт еще проще:засыпает фрукты, сахар,заливает крутым кипятком и закатывает.Укутывает ватным одеялом и держит 2 суток.Вкус у нее более натуральный,но мы так не рискуем.
Сейяр поза форумом  
17 користувача(ів) сказали дякую:
Показати/Приховати список що подякували.
Не прочитано 09.12.2009, 22:43 #5
Vik-Lev Vik-Lev поза форумом
Член Клуба виноградарей и садоводов
 
Реєстрація: 07.05.2008
Адреса: Русь-Украина, Киев
Повідомлень: 1,547
Записів у блозі: 4
Репутація: 11130
Vik-Lev Vik-Lev поза форумом
Член Клуба виноградарей и садоводов
 
Реєстрація: 07.05.2008
Адреса: Русь-Украина, Киев
Повідомлень: 1,547
Записів у блозі: 4
Репутація: 11130
Хорошо Переработка ягод и вкусные блюда из них

А какое вино из ежевики получается?
Vik-Lev поза форумом  
8 користувача(ів) сказали дякую:
Не прочитано 09.12.2009, 22:54 #6
Аватар для Sergij Ivanov
Sergij Ivanov Sergij Ivanov поза форумом
Пішов у вічність
 
Реєстрація: 14.06.2008
Адреса: Україна
Повідомлень: 3,251
Репутація: 40426
Sergij Ivanov Sergij Ivanov поза форумом
Пішов у вічність
Аватар для Sergij Ivanov
 
Реєстрація: 14.06.2008
Адреса: Україна
Повідомлень: 3,251
Репутація: 40426
За замовчуванням Re: Ежевика

Цитата:
Повідомлення від Vik-Lev Подивитись повідомлення
А какое вино из ежевики получается?
Если делать с сахаром и медом - прелесть.Только бродить долго будет -около полгода.
__________________
Борітеся — поборете!
Вам Бог помагає!
Sergij Ivanov поза форумом  
25 користувача(ів) сказали дякую:
Показати/Приховати список що подякували.
Не прочитано 09.12.2009, 23:05 #7
agaran agaran поза форумом
Авторитет
 
Реєстрація: 11.05.2008
Адреса: riga
Повідомлень: 1,827
Репутація: 13011
agaran agaran поза форумом
Авторитет
 
Реєстрація: 11.05.2008
Адреса: riga
Повідомлень: 1,827
Репутація: 13011
За замовчуванням Re: Ежевика

Цитата:
Повідомлення від Sergij Ivanov Подивитись повідомлення
Если делать с сахаром и медом - прелесть
А как американцы-в сепаже с виноградом по крассному кто пробовал,?
__________________
Natura minimi magni miranda
agaran поза форумом  
Не прочитано 09.12.2009, 23:10 #8
Аватар для Sergij Ivanov
Sergij Ivanov Sergij Ivanov поза форумом
Пішов у вічність
 
Реєстрація: 14.06.2008
Адреса: Україна
Повідомлень: 3,251
Репутація: 40426
Sergij Ivanov Sergij Ivanov поза форумом
Пішов у вічність
Аватар для Sergij Ivanov
 
Реєстрація: 14.06.2008
Адреса: Україна
Повідомлень: 3,251
Репутація: 40426
За замовчуванням Re: Ежевика

Цитата:
Повідомлення від agaran Подивитись повідомлення
А как американцы-в сепаже с виноградом по крассному кто пробовал,?
Украинцы(я)будут пробовать только в следующем году
__________________
Борітеся — поборете!
Вам Бог помагає!
Sergij Ivanov поза форумом  
Не прочитано 10.12.2009, 10:11 #9
Аватар для Лютик
Лютик Лютик поза форумом
Місцевий
 
Реєстрація: 31.01.2007
Адреса: Нижний Новгород
Повідомлень: 480
Записів у блозі: 14
Репутація: 3296
Лютик Лютик поза форумом
Місцевий
Аватар для Лютик
 
Реєстрація: 31.01.2007
Адреса: Нижний Новгород
Повідомлень: 480
Записів у блозі: 14
Репутація: 3296
За замовчуванням Re: Ежевика

Цитата:
Повідомлення від Vik-Lev Подивитись повідомлення
А какое вино из ежевики получается?
Вкусное!Я без меда делала,с сахаром...да бродит долго,долго не начиналось брожение(может потому,что ежевика подмороженая была), пришлось добавить изюм.Вино отличное!
Лютик поза форумом  
25 користувача(ів) сказали дякую:
Показати/Приховати список що подякували.
Не прочитано 10.12.2009, 10:17 #10
Марина-Уфа Марина-Уфа поза форумом
Еліта
 
Реєстрація: 20.08.2008
Адреса: г.Уфа
Повідомлень: 3,906
Репутація: 41601
Марина-Уфа Марина-Уфа поза форумом
Еліта
 
Реєстрація: 20.08.2008
Адреса: г.Уфа
Повідомлень: 3,906
Репутація: 41601
За замовчуванням Re: Ежевика

Цитата:
Повідомлення від Лютик Подивитись повідомлення
Вкусное!Я без меда делала,с сахаром...да бродит долго,долго не начиналось брожение(может потому,что ежевика подмороженая была), пришлось добавить изюм.Вино отличное!
Люда, поделись рецептиком
__________________
С уважением, Марина Владимировна.
Моя страница: https://vk.com/club86628605
Марина-Уфа поза форумом  
Відповідь

Мітки
заморозка ягод


Ваші права у розділі
Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати у темах
Ви не можете прикріплювати вкладення
Ви не можете редагувати свої повідомлення

BB коди Вкл.
Смайли Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Викл.


Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останнє повідомлення
Переробка та зберігання овочів Робот оповіщувач Куховарство 2916 21.08.2025 06:59
Переробка та зберігання фруктів Робот оповіщувач Куховарство 874 19.12.2024 23:37
Зберігання ягід винограду Воффка Різне-виноград 385 16.08.2024 13:44
Переробка й зберігання грибів Володимир Ко Куховарство 41 30.12.2023 19:55
Переробка плодів і ягід. М.Г. Панасюк 1963 саша в. Книги в електронному вигляді 8 13.11.2011 18:53


| Довідка | Правила форума | Теги тем | Керівництво форуму | Зворотній зв'язок.
© форум-виноград, при передруку та цитуванні активне гіперпосилання обов'язкове | Powered by vBulletin® Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

 


vBulletin Optimisation by vB Optimise.